کتب ضالّه
یکی از افکاری که مدت ها ذهن مرا به خود مشغول کرده بود، مسأله حرام بودن انتشار کتب ضاله بود. من در ذهن خودم فکر می کردم منظور از کتب ضاله، کتابهایی است در تبلیغ سایر ادیان یا مذاهب و یا مکاتب. که با خواندن آن ها مردم دینشان عوض شده و در راه ضلالت قرار می گیرند. و خب این مسأله مخالف آزادی می دانستم.
اما باز هم مثل همیشه به مدد استاد ِ شهید روشن شدم:
اسلام موافق آزادی تفکر است. شما در اسلام آزادید تفکر کنید، راه مورد نظر خودتان را انتخاب کنید و آزدانه به آن راه قدم بگذارید و آن را ترویج و تبلیغ کنید. آنچه که در اسلام منع شده است این است که عده ای بخواهند از جهل مردم سوء استفاده کنند. کتب ضاله یعنی کتابهایی که در آن ها دروغ گویی شده، بر خلاف اصول علمی (که عالمان جهان فارغ از مکتب دینی و فکری اشان قبول دارند) مطالبی ارائه و نتیجه گیری شده.
به عنوان مثال: یک کتاب فیزیک، کاملا غیر علمی و با بیانی ساده نوشته و منتشر شده و در اختیار عوام الناس قرار گرفته. این کتاب اینقدر شیرین نوشته شده که اکثریت خواننده های آن مطالبش را قبول می کنند. اما این کتاب را مقابل هر فیزیکدانی قرار می دهیم آن را رد می کند. بعد اساتید ما در مدرسه باید انرژی زیادی بگذارند تا موهومات این کتاب را از ذهن دانش آموزان بیرون کنند. خب این کتاب با این که اصلا دینی نیست اما انتشارش حرام است.
نتیجه: خود شهید مطهری اعتقاد دارد که در دانشکده الهیات دانشگاه تهران یک استاد ماتریالیست که صد در صد اعتقاد به مکتب خود دارد باید اصول مادیگرایی را تدریس کند و نه تنها آزاد باشد بلکه به او حقوق هم بدهند. و این است معنی آزادی در اسلام.
بسیار روشن بودن!